نحوه تشکیل پرتفوی یا سبد سهام با ریسک پایین
پرتفوی چیست؟ چگونه می توانیم یک سبد سهام با کمترین ریسک در بورس داشته باشیم؟
پرتفوی چیست؟
وقتی شما وارد بازار سهام می شوید و قصد سرمایه گذاری در این بازار را دارید حتما عبارت سبد سهام یا Stock portfolio را به تعداد زیادی خواهید شنید. سبد سهام عبارت است از تخصیص دارایی خود میان چندین سهم، بهصورتی که ریسک سرمایهگذاری ما را کاهش دهد. فعالان بازار بورس گاها بهجای سبد سهام از عبارت تشکیل پرتفوی نیز استفاده می کنند. همواره در ذهن خود یادآوری کنید که برای تشکیل سبد سهام باید موارد مختلفی را در نظر گرفت. به عبارتی دیگر تشکیل پرتفوی یعنی اینکه سرمایه گذار به جای اینکه سرمایه خود را روی یک سهم سرمایه گذاری کند آن سرمایه را روی چندین سهم متفاوت سرمایه گذاری می کند تا باعث کاهش ریسک و افزایش سود شود زیرا اگر سهمی دچار مشکل شد تمام سرمایه از بین نرود و سهم های دیگری که بر روی آن ها سرمایه گذاری شده اند آن خسارت را پوشش دهند. برای خرید سهام ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کرد تا کد بورسی دریافت کنید.
مدیریت پرتفوی:
یکی از وظایف مهم شرکتهای مدیریت دارایی، مدیریت پرتفوی است. مدیریت پرتفوی به معنای تعیین نقاط ضعف و قوت، تهدیدها و فرصتها در انتخاب بدهی در مقابل سرمایه، رشد در مقابل اطمینان و دیگر انتخابها در مسیر افزایش بازدهی است.
مراحل تشکیل پرتفوی:
- تجزیه و تحلیل اوراق بهادار
- تشکیل سبد سرمایهگذاری
- تعیین سیاست سرمایهگذاری
- تجدیدنظر در سبد سرمایهگذاری
- ارزیابی عملکرد سبد سرمایهگذاری
نکاتی که در تشیکل سبد سهام باید به آن توجه داشت:
- شاخص بورس
- شاخص کل
- شاخص هم وزن
راهکار هایی برای تشکیل یک پرتفوی کم ریسک:
برای تشکیل یک سبد سهام مناسب باید علم و تجریه خودتان در سرمایه گذاری را بالا ببرید. زمانی که به تحلیل گری ماهر تبدیل شوید می توانید پرتفویی از سهم های خوب را تشکیل دهید.
موفقیت در بازار بورس نیاز به تعیین یک شیوه مناسب و نظم فکری دارد. هر سرمایه گذاری همواره باید بداند که سود دهی و بازدهی بالا در خرید و فروش سهام به صورت شانسی رخ نمی دهد بلکه تمامی افراد ثروتمند و موفق قبل از هر خرید یا فروش برنامه ریزی می کنند و با تفکر به آینده سهام، به معامله می پردازند. در این راستا پیشنهاد می کنم که مقاله تفاوت طرز تفکر افراد ثروتمند و فقیر و تفاوت های شگفت انگیز بین ثروتمند و فقیر را مطالعه کنید همچنین برای اینکه بتوانید همانند یک فرد موفق، بدون نیاز به مشورت با کارگزار و پرداخت کارمزد خرید و فروش در بازار بورس به معامله بپردازید و پرتفوی خود را تشکیل بدهید، دانش خود را در زمینه بورس افزایش بدهید که با شرکت در کلاس آموزش بورس ما این امر در مدت زمان کمی برای شما امکان پذیر خواهد شد. همچنین با شرکت در دوره بورس فارکس می توانید به صورت عالی در زمینه بورس فارکس فعالیت کنید.
تشکیل سبدی متنوع از سهام ها: یکی از مهم ترین راهکارهای مناسب جهت تشکیل پرتفوی کم ریسک در بازار سهام، تشکیل یک سبد متنوع میباشد که میزان ریسک را به شکل بسزایی کاهش داده و بازده سرمایه گذاری را در سطح نزدیک به بازده کل بازار نگه می دارد. یکی از مضرات تشکیل پرتفوی متنوع این میباشد که استفاده از تعداد زیادی سهم درون یک پرتفوی، کارمزد معاملات را بهشدت بالا میبرد. مدیریت ۵ سهم درون یک سبد سهام بورس بهمراتب انرژی و زمان کمتری را نسبت به تعداد ۱۰ سهم ممی خواهد. اگر سبدی از سهام ها و دارایی های متنوعی تشکیل داده اید بهتر است سرمایه خود را به صورت برابر تقسیم کنید یا بعبارتی دیگر در این حالت توزیع وزن سرمایه درون سبد سهام بورس کاملا یکنواخت است و هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد.
انتخاب سهام از شرکت های معتبر: اینکه از شرکتی سهام خریداری کنید بسیار مهم است، برای انتخاب شرکت باید گزینه های مختلفی را مورد بررسی قرار بدهید. یکی از روش ها استفاده از تحلیل تکنیکال و بنیادی است.
بررسی مداوم وضعیت بازار جهانی: وضعیت بازار جهانی تاثیر به سزایی بر روی بازار بورس سایر کشورها دارد .بنابراین در هنگام تشکیل سبد سهام همواره حواستان به اخبار و رویدادهای جهانی بهویژه در حوزهای که سرمایهگذاری عمده انجام دادهاید، باشد زیرا اگر قیمت فلزات در بازار جهانی کاهش پیدا کند باید منتظر کاهش قیمت در بازار بورس تهران نیز باشید.
نکته! متنوع سازی بیشتر، معاملات بیشتر و کارمزدهای بالاتری را نیز به همراه خواهد داشت. تنوع سازی بیش از حد، امکان مطالعه و تحلیل عمیق بازار را از ما میگیرد.
انواع استراتژی مدیریت سبد سهام:
۱- منفعل یا انفعالی : هدف اصلی این استراتژی نزدیک کردن بازده پرتفوی به بازده شاخص موردنظر می باشد که دلیل آن عدم توانایی پیشبینی جریان آتی بازار یا عملکرد قیمت سهام می باشد. نوع مدیریت پرتفوی در این روش به صورت خرید و نگهداری می باشد و هیچگونه فعالیت خرید و فروشی پس از ایجاد پرتفوی وجود نخواهد داشت. پس در چنین وضعیتی مدیریت هیچگونه تلاشی جهت شناسایی و تجزیه تحلیل قیمت سهام و پیشبینی حرکات کلی در بازار نمی کند.
ایجاد یک پرتفوی با استراتژی انفعالی:
- پیگیری کامل: کلیه سهام موجود در شاخص به نسبت وزنشان در آن شاخص خریداری می شوند.
- نمونهگیری: مدیر پرتفوی تنها به خرید نمونهای از سهام که در شاخص مبنا وجود دارد میپردازد.
- بهینهسازی : اطلاعات تاریخی تغییرات قیمتها و همبستگی بین سهام استفاده می شود.
نکته! استراتژی سرمایهگذاری در شاخص نام دیگر استراتژی منفعل می باشد.
۲- فعال: از استراتژی فعال برای هماهنگی با پیشبینیهای کوتاهمدت و میان مدت بازار و سهم استفاده می شود در این روش مدیر پرتفوی به خرید و فروش سهم می پردازد تا بتواند بازدهی بیش از بازدهی شاخص بازار را بدست بیاورد.
در مدیریت فعال پرتفوی سه نوع استراتژی وجود دارد:
- استراتژی سنجش موقعیت بازار: سرمایهگذار با پیشبینی آینده بازار حجم سرمایهگذاری را در بین اوراق بهادار تغییر میدهد و در صورت پیشبینی بازده بالاتر از متوسط برای پرتفوی، نسبت به تعدیل و اصلاح ریسک پرتفوی اقدام مینماید.
- استراتژی گلچین سهام: سرمایهگذار وزن سهام زیر قیمت را در پرتفوی افزایش و وزن سهام بالای قیمت را کاهش خواهد داد. از این طریق ریسک پرتفوی نیز متنوع میشود و انتخابهای سهم بر سایر سهام اثر میگذارد.
- استراتژی تمرکزبخش: مشابه استراتژی گلچین سهام است، با این تفاوت که واحد موردنظر بهجای سهام، صنعت است.
نظرات بسته شده است.